//Povestea unei „Gitane”

Povestea unei „Gitane”

Acum vreo 5 ani cand eram la un concurs cu echipa vine la mine Nea Mitică Lascu fost mecanic de echipa națională si mecanic la CSS Nr.2 …..” bai Radule stiu ca tie iti plac bicicletele vechi dar am ceva pt.tine care o sa iti trezească amintiri „.
Peste o săptămână m-a chemat la el la secție sa imi arate amintirea. Printr-un morman de biciclete imi da un cadru de Gitane inca in vopseaua lui originală dar sudata țeava down tube, se uita la mine si imi spune ” Radule bicicleta asta a fost a lui taica tu – Vasile Selejan – si face parte din familia ta ” prima intrebare a fost cum a ajuns la SS2 bicicleta si mi-a spus că SS2 era pepiniera Clubului Dinamo . Deci toate bicicletele care Clubul Dinamo le casau ajungeau la secțiile de juniori ale diverselor pepiniere. Fiind o bicicleta nr 52 ma mir ca a rămas în vopseaua originală. I-am multumit frumos lui Nea Mitică si am inceput sa caut istoria bicicletei, l am rugat pe Nea Mitică sa nu ii spuna lui tata de ea si am inceput sa il trag de limba pe tata despre bicicleta …….am aflat ca bicicleta este an de fabricatie 1965 e model Tour de France si au fost aduse în țară de FRCiclism si repartizate la cluburile de seniori ,tata mi a zis ca el a primit o in 1967 cand a venit in Bucuresti de la Cluj el fiind junior. Bicicleta a fost a lui Gabriel Moiceanu din 1965 pana in 1967. România cumpara cam cele mai bune biciclete ale momentului acest model a câștigat Jacques Anqutil Turul Franței .
De ziua lui pe 12 noiembrie m am dus si i am facut o cadou , i am vazut lacrimile pe colțul obrajilor si nu i a venit sa creada. MI a zis ca locul iei trebuie sa fie in magazin ca in casa la el nu o vede nimeni.
Am restaurat-o exact cum a fost bicicleta in 1965 cand a venit in Romania..dupa pozele si amintirile lui tata care tot timpul imi zicea ca era pașaportul lui si cat l-a chinuit.
Pe ea a mers până în 1971 pe urma a primit un Anquetil Jacques până în 1973 și până în 1976 cand a incheiat cariera a mers pe Giovani o bicicleta făcută de socrul lui Eddy Merckx fiind mecanicul echipei belgiei , bicicleta se află la Sibiu la Niki Nicolae Ivan.
Am făcut un palmares al bicicletei .

Articol publicat de Radu Selejan, fiul lui Vasile Selejan, multiplu campion national si membru marcant al echipei nationale de ciclism a Romaniei in epoca de glorie a ciclismului romanesc, anii ’60-’70.

Bicicleta de legenda Gitane, poate fi vazuta in magazinul nostru din Prelungirea Ghencea, nr 25, Bucuresti.

By | 2018-03-07T07:34:09+00:00 martie 7th, 2018|News|Comentariile sunt închise pentru Povestea unei „Gitane”

About the Author: